Пенсіонерам старше 80 років почали доплачувати по 500 гривень

Пенсійний фонд України (ПФУ) розпочав виплату компенсацій до пенсії за квітень пенсіонерам старше 80 років. Про це повідомила пресслужба фонду. “На виконання постанови Кабінету...

Пенсійний фонд України (ПФУ) розпочав виплату компенсацій до пенсії за квітень пенсіонерам старше 80 років. Про це повідомила пресслужба фонду.

“На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 01.04.2020 №251 “Деякі питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році” з 1 квітня 2020 року пенсіонерам, які досягли віку 80 років і старше, до пенсій встановлено щомісячну компенсаційну виплату у розмірі до 500 гривень”, – йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що компенсаційну виплату отримуватимуть пенсіонери, у яких пенсія не перевищує 9205 гривень, пише “Уніан”. Водночас, після установки такої виплати пенсія не може бути більше зазначеного розміру.

“Крім того, для громадян старше 80 років, які отримують пенсію, призначену відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” та мають страховий стаж не менше 25 років чоловіки та 20 років жінки, мінімальна пенсійна виплата не може бути меншою, ніж 2600 гривень”, – підкреслили в пресслужбі.

У ПФУ також повідомили, що Пенсійний фонд вже провів відповідні перерахунки для 1,48 мільйона пенсіонерів, які досягли віку 80 років, і підготовив виплатні відомості, які були передані банкам і відділенням “Укрпошти”. Виплату компенсації за квітень було розпочато вчора тим пенсіонерам, у кого дата виплати по 7 число включно.

“Інші пенсіонери старше 80 років отримають додаткові кошти у визначену їм дату виплати разом з пенсією за квітень. Відповідна щомісячна компенсаційна виплата буде встановлюватись й іншим пенсіонерам після досягнення ними віку 80 років”, – йдеться в повідомленні.

У ПФУ додали, що пенсії надійдуть одержувачам на рахунки в уповноважених банках або будуть доставлені листоношами “Укрпошти” додому.

Нагадуємо, Кабінет міністрів України ухвалив рішення про підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення. Зокрема, рішення включає введення з квітня 2020 року щомісячної виплати в розмірі 500 грн пенсіонерам старше 80 років, у яких розмір пенсії не перевищує 9205 грн.

Також рішення уряду передбачає проведення у травні 2020 року індексації пенсій на 11% для 7 млн ​​пенсіонерів. Крім того, у квітні буде проведена виплата одноразової допомоги в розмірі 1 тис. грн для пенсіонерів, які отримують станом на 1 квітня 2020 року пенсію менш як 5 тис. грн.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: У Чикаго зробили операцію атовцю з Калуша Олегу Івахнюку. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...