Керівництво поліції Івано-Франківщини долучилося до дискусійного пресклубу з медіабезпеки

На зустрічі з медіабезпеки керівництво поліції Івано-Франківщини вкотре запевнило представників засобів масової інформації, що правоохоронці реагують і реагуватимуть на всі повідомлення задля їх безпеки....

На зустрічі з медіабезпеки керівництво поліції Івано-Франківщини вкотре запевнило представників засобів масової інформації, що правоохоронці реагують і реагуватимуть на всі повідомлення задля їх безпеки.

 

20 лютого заступник начальника обласної поліції Ігор Максимів і поліцейські діалогу долучилися до дискусійного пресклубу на тему «Медіабезпека. Як захистити себе», який організувала Івано-Франківська обласна спілка журналістів.

Ігор Максимів повідомив про кримінальну відповідальність за перешкоджання журналістській діяльності і нагадав, що у діючому Кримінальному кодексі України за вчинення злочинів відносно журналістів передбачено відповідальність статтями
 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів);
 345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста);
 347-1 (Умисне знищення або пошкодження майна журналіста);
 348-1 (Посягання на життя журналіста);
 349-1 (Захоплення журналіста як заручника).

«Наразі у поліції немає кримінальних проваджень за фактами вчинення злочинів, пов’язаних з перешкоджанням законній професійній діяльності журналістів. У 2019 році у провадженні слідчих перебувало одне кримінальне правопорушення, де потерпілим став журналіст місцевого інтернет-видання. 30 грудня, того ж року, прийнято рішення про закриття справи через відсутність в діянні складу кримінального правопорушення», – проінформував Ігор Максимів.

Поліцейські діалогу Тетяна Солонина (Tanya Solonyna) і Микола Гурак (Mykola Hurak) розповіли про комунікацію та співпрацю між журналістами і поліцейськими під час масових заходів. Правоохоронці наголосили на необхідності ідентифікації журналістів на масових заходах та нагадали основні правила поведінки у натовпі.

Наприкінці правоохоронці акцентували увагу на толерантному відношенні до журналістської діяльності, а у разі виникнення правопорушень наголосили телефонувати на «лінію 102».

Читайте також: У Франківську патрульні затримали браконьєрів із незаконним уловом (ФОТО)

Категорії
Новини
Новини
Loading...